Kold kartoffelsalat med creme fraiche

Printer venlig version
Kold kartoffelsalat med creme fraiche

Beskrivelse

Dette er en helt klassisk kold kartoffelsalat baseret på en lækker cremet dressing rørt med creme fraiche, mayonnaise, løg og diverse krydderier.

Den totale tilberedningstid er anført til 1 time, men her er inkluderet mindst 30 minutter til afkøling af kartoffelsalaten.

Ingredienser

750gSmå kogte kartofler
1⁄2 Løg (revet)
2dlCreme fraiche
1dlMayonnaise
1tskDijon sennep
1⁄2tskKarry
1drysFrisk purløg (klippet)
  Tomatskiver til pynt
1drysSalt og friskkværnet peber (efter smag)
Til
Personer
Tilberedning1 time

Fremgangsmåde

1. Rens kartoflerne og skær dem i mundrette stykker.

2. Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 15 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle af.

3. Bland alle ingredienserne bortset fra tomatskiverne og en smule af purløget.

4. Vend kartoflerne i dressingen og pynt med tomat og purløg. Sæt kartoflerne på køl i mindst 30 minutter før serveringen.