Kartoffelmos

Printer venlig version
Kartoffelmos

Beskrivelse

Nedenfor følger grundopskriften på kartoffelmos. Opskriften kan varieres på utallige måder: Man kan koge kartoflerne sammen med gulerødder, hvidløg eller andre grøntsager, man kan tilsætte lidt æble, pesto, sennep eller friske krydderurter. Ja, man kan dybest set give kartoffelmosen præcis det smagsmæssige twist, man ønsker! Kun fantasien sætter grænser.

Ingredienser

1kgMelede kartofler (skrællet og skåret i stykker)
1 1⁄2dlMælk
1spskSmør
1drysSalt og friskkværnet peber (efter smag)
Til
Personer
Tilberedning30 minutter

Fremgangsmåde

1. Put de skrællede kartoffelstykker i en gryde og dæk dem med vand. Dæk gryden med et låg og bring vandet i kog. Lad det simre i ca. 20 minutter og hæld vandet fra.

2. Tilsæt mælk og smør og mos kartoflerne.

3. Smag til med salt og peber og server straks.

Noter

Med tilføjelsen af et par enkle ingredienser kan man omdanne denne klassiske kartoffelmos som den perfekte ledsager til enhver tænkelig ret. Nedenfor følger en række variationsforslag:

Æble kartoffelmis
Tilføj lidt revet æble vendt i citronsaft lige før servering.

Peberrod kartoffelmos til Roastbeef
Tilføj et par teskefulde peberrodssalat til mosen lige før servering.

Pesto eller sennep kartoffelmos
Smag kartoffelmosen til med pesto eller sennep.

Kartoffelmos med krydderurter
Bland hakkede friske krydderurter såsom oregano, purløg, basilikum eller dild i mosen lige før servering.