Græsk kartoffel og feta salat

Printer venlig version
Græsk kartoffel og feta salat

Beskrivelse

Græsk kartoffel og feta salat er en herlig sommer kartoffelsalat, der gør sig absolut bedst med søde, solmodne tomater og nye kartofler. Spis den fx sammen med souvlaki.

Ingredienser

500gSmå, nye danske kartofler (skrubbede og skåret i halve eller kvarte om nødvendigt)
200gBaby spinat blade
8 Cherry tomater (i halve)
100gRistede pinjekerner
200gFast feta (i tern)
1hndfOliven
  Olivenolie
1drysSalt og friskkværnet peber (efter smag)
Til
Personer
Tilberedning20 minutter

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne i en gryde med letsaltet vand i ca. 15 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne afkøle en smule.

2. I mellemtiden blancheres spinaten i 1 minut i kogende vand. Vandet hældes fra og spinaten skylles under rindende koldt vand og tørres derefter grundigt fx i et rent viskestykke.

3. Hak spinaten groft og bland med tomater, oliven, pinjekerner og feta ost. Tilsæt kartoflerne og smag til med salt og peber.

4. Dryp lidt olivenolie over salaten og server straks.