Bagte kartofler

Printer venlig version
Bagte kartofler

Beskrivelse

Bagte kartofler er enkle at forberede, de har mange anvendelsesmuligheder og de er sunde og nærende. De kan enten serveres som tilbehør eller man kan anvende fyldte bagte kartofler som et komplet måltid i sig selv.

Ingredienser

4 Store bagekartofler
  Olie og salt (efter smag)
4tskSmør
Til
Personer
Tilberedning!tid timer

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 200˚C.

2. Skrub kartoflerne helt rene. Brug en gaffel til at prikke huller i skrællen.

3. Gnid en lille dråbe olie ind i skrællen og drys salt omkring dem på en bageplade - saltet binder fugten og gør kartoflerne ekstra sprøde! Fordel også en lille smule salt på skrællen.

4. Sæt dem i ovnen. Afhængig af størrelsen skal de have fra 1 til 1½ time.

5. Når de er færdige åbnes de og serveres med en klat smør

Noter

Hvis ovnen er fyldt med kartofler øges temperaturen til 220˚C. Et godt råd, hvis man har travlt, er at gennembore kartoflerne med metalspyd. Det vil reducere tilberedningstiden med op til en fjerdedel.

Man kan også lave bagte kartofler i en mikrobølgeovn, hvis det skal gå rigtig hurtigt! I så fald skal hver kartoffel bages i 6 minutter på fuld effekt (800W). Vend dem halvvejs gennem tilberedningen og lad dem stå i 1-2 minutter før servering.

Sjovt jeg troede, at den

Sjovt jeg troede, at den bagte version var langt mere højglykemisk og derfor meget usund. 

Udgiv indhold
EmediateAd