Bagt kartoffel med tun, lime og koriander

Printer venlig version
Bagt kartoffel med tun, lime og koriander

Beskrivelse

Fyldte bagte kartofler kan laves på utallige måder og har mange forskellige anvendelsesmuligheder. Denne variant med tun, lime og koriander er utrolig let at lave og hvis kartoflen laves i mikroovnen kan man have aftensmad til 2 personer på omkring et kvarter !

Ingredienser

2 Store bagekartofler
1dåseTun i vand
1⁄2 Lime
1hndfFrisk koriander (blade plukkes, stilke hakkes)
1⁄2 Rød peber (valgfri)
1drysFriskkværnet sort peber
Til
Personer
Tilberedning15 minutter

Fremgangsmåde

1. Skrub kartoflerne og tør dem af med et stykke køkkenrulle. Prik dem flere gange med en skarp kniv.

2. Bag en kartoffel ad gangen i 6 minutter på fuld effekt (800W) i en mikrobølgeovn. Lad dem hvile i 1-2 minutter før servering. Har du god tid anbefales det dog at lave dem i ovnen. Her skal de gnides med lidt olie og salt og bages ved 200˚C i ca. 75 minutter, eller indtil de er bløde.

3. Mens kartoflerne bages blandes tun, frisk koriander, limesaft og hakket rød peber (valgfri). Åben de færdigbagte kartofler og fyld tunblandingen i dem. Drys med friskkværnet sort peber og server straks!